Pasiuni

Blogul cuprinde articole si poze cu produse crosetate de mine, unice si originale - cu scheme si descrieri sau cu povestea unui produs mai special. De asemenea, articolele sunt pozitive, optimiste, amuzante, îți redau o poftă de viață, de tot ce e bun și frumos în această lume. Vă invit să urmăriți blogul savurând niște articole pe gustul fiecăruia, completate de imaginile inedite cu articole handmade.

Tăcerea poate fi de aur

E foarte interesant faptul că atunci când croşetez sunt foarte calmă. La început a fost puţin mai greu, ca o luptă dintre răbdare si libertate, dar acum, când croşetez, mintea mea e liberă, e capabilă să gândească altfel. Desigur că trebuie să gândesc la ceea ce fac, să număr atunci când croşetez, ca să nu fac vreo greşeală - ceea ce înseamnă să desfac tot până la greşeală şi să lucrez din nou. Si totuşi, o parte mare din minte e liberă să gândească în altă parte. De obicei nu vorbesc, fiindcă asta mă deranjează să număr şi fac cele mai multe greşeli. Dacă a văzut cineva cum arată schemele cu croşetări, atunci ar putea înţelege că acea ordine de punctişoare trebuie mereu respectată şi numărată, fiindcă dacă faci mai mult sau mai puţin iese aiurea.
Astfel reiese că acea parte din minte capabilă să gândească în altă parte, e foarte favorizată de tăcere, sau mai exact - de faptul că taci. Chiar dacă ascult ceva muzică, daca nu e prea tare, atunci nu deranjează, pe când dacă vorbesc, prea multe sisteme trebuie sa lucreze şi acel subconştient care lucrează în tăcere, nu mai este folosit. E ca şi cum ai medita, doar că mai faci ceva între timp.
Când vorbim, o parte mare din gândirea noastră e preocupată de ce vom spune, alta de ceea ce auzim, pe altcineva, sau chiar pe sine, se acordă un interes mai mare la imagine, la ceea ce se întâmplă şi una peste alta toată gândirea noastră e preocupată de nişte vorbe care de obicei nu sunt prea mult timp gândite. Oricum, asta e altă temă, ceea ce mă surprinde este că atunci când vorbeşti nu prea eşti în stare să faci nimic, sau chiar dacă faci, greşeşti de cele mai multe ori.
Să revin la faza că mintea îmi devine mai liberă atunci când croşetez, poate e din cauza că nu trebuie să mă gândesc prea mult la ceea ce fac şi nu-mi consum prea multă substanţă cenuşie datorită experienţei. Anume când stai în linişte, faci ceva ce-ţi place, ce nu te deranjează, devii un centru pozitiv capabil să gândească lucruri bune, combinaţii frumoase, îţi vin sute de idei în minte şi toate fără un efort deosebit, doar armonia dintre suflet, trup şi minte favorizată de ceea ce pune în mişcare toate acestea. Aţa se deapănă şi ghemul devine tot mai mic, unele gânduri le uit, dar nu-mi pasă, fiindcă voi reveni.
Prietenul meu îmi zice că sunt foarte cuminte când croşetez. E puţin amuzant, dar recunosc că altfel aş sta pe capul lui cu vorbe mai mult sau mai puţin gândite ca orice femeie. Am observat unele femei cum îşi tachinează soţii, sunt foarte enervante. Poate nu sunt toate aşa, dar atunci când vorbeşti ore întregi una şi aceeaşi devii nesuferită şi atunci îi compătimesc pe acei bărbaţi, iar pe femei chiar le-aş sfătui să se apuce de croşetat. Face bine la ţinut limba după dinţi.



9 comentarii:

Îţi sugerez în caz că vrei să faci un blog pentru vânzare să delimitezi spaţiu pentru lucruri croşetate şi gânduri personale.

 

Mulţumesc de sugestie. Să ştii că aveam de gând să fac un site(sau blog) unde să fie un fel de magazin virtual, dar nu în viitorul apropiat. Oricum, structura acestui blog nu se va modifica, ci doar acolo va fi un e-magazin.

 

e foarte interesant ghindul espus aici...dar cind nu sintem bine informati de structura mentala a barbatului si afemeii luom facem concluzii pripite...barbatul e cu mintea matematica,practica,femeia e contrariu lui,sintetizeaza lucrurile..barbatul din integru face in detalii femeia din detalii face integru...deci barbatul are necesitatea de avorbi 20mii cuvinte pe zi,femeia de la nasita are dezvoltata mandibula mai legera si necesita sa vorbeasca aproximativ 60mii decuvinte,,,deci cred ca nici crosetatul si nicialte lucruri mult mai interesante nu va face sa taca daca nu si a implinit bagajul sau de cuvinte pe zi...dar orice activitatea dezvolta o abilitate intelectuala...chiar si aceea de a dicuta svilupa intelegenta daca e uzata coierent.asa ca nu putem schimba natura...dar putem sa implimentem stiluri noi de a ne adata la ea.succes.bravo!!

 

Iulika! Dar mie imi plac gindurile tale. Cred ca a tacea, e tot o arta. Tacerea trebuie inteleasa, dar nu impusa.Te invidiez,ca poti croseta.La virsta care o am, dar tot mi-as dori o bluza, ceva combinat:stil national cu elemente de crosetare.

 

Tacerea e de aur, iar asteptarea de nesuferit!

 

Va multumesc pentru gandurile bune si pentru sustinere. Ma bucur foarte mult ca va place ceea ce ati vazut si ati citit aici. Urmeaza poze cu lucruri si mai interesante :)

 

sunt de vanzare? imi plac acei ingerasi!

 

Desigur ca sunt de vanzare si nu numai ingerasii dar si orice articol crosetat care este postat pe blog sau care il doriti in mod mai special in culorile si marimile alese de cumparator :)
Ingerasii costa 5 euro/20ron/80mdl
detaliile le putem discuta pe mail: pasiunni@yahoo.com
sau ma puteti gasi pe facebook pe numele: Pasiunni Crosetare

 

Superbe lucrarile tale realizate cu multa rabdare si talent, si binenteles in tacere. Mult spor.

 

Trimiteți un comentariu