Pasiuni

Blogul cuprinde articole si poze cu produse crosetate de mine, unice si originale - cu scheme si descrieri sau cu povestea unui produs mai special. De asemenea, articolele sunt pozitive, optimiste, amuzante, îți redau o poftă de viață, de tot ce e bun și frumos în această lume. Vă invit să urmăriți blogul savurând niște articole pe gustul fiecăruia, completate de imaginile inedite cu articole handmade.

Pâinea integrală aduce sănătate



Aceste minunate baghete negre reprezintă alegerea cea mai bună pe care ar putea să o facă un consumator care se gândește câtuși de puțin la sănătate. Au un conținut ridicat de fibre alimentare datorită făinii de secară, făinii integrale, apoi mai conțin tărâțe, crupe de orz, ovăz, mălai, semințe de in. Datorită acestor ingrediente conțin puține calorii, deci e perfect atât pentru cei care vor să slăbească cât și pentru cei care țin careva cure speciale din cauza unor boli. Arată bine, chiar perfect, să nu uităm că sunt făcute în brutărie unde dotarea cu utilaje poate nu chiar performante, dar totuși necesare fac pâinea din brutărie diferită de pâinea coaptă acasă. Dacă ar fi să nu punem a socoteală ingredientul secret care face pâinea perfectă - amelioratorii, trebuie de știut că brutăriile au malaxoare care frământă aluatul destul de repede, ceea ce îi ajută să capete o textură mult mai perfectă decât aluatul frământat cu mâna acasă. Apoi, dacă sărim peste etapa de modelare care s-ar putea repeta în condițiile oricărei bucătării, în brutării sunt dospitoare cu abur care mențin temperatura și umiditatea mărită astfel ca pâinea să nu facă coajă, să crească bine și uniform. În astfel de dospitor poți să ții pâinea 30 sau chiar 40 de minute, pe când în condiții obișnuite devine un dezastru. Cuptoarele, de orice tip, au abur și iarăși coaja devine subțire, lucioasă iar pâinea cât mai perfectă pentru ca cumpărătorul capricios să fie cât de cât mulțumit.
De ce vă zic toate acestea, dacă tot am început cu baghetele? Pentru că recent am făcut pâine la bunica, în cele mai obișnuite condiții casnice. Am vrut să iasă perfectă, am folosit și puțin premix pentru ca aluatul să fie cât mai bun, și miezul pâinii pufos. Rezultatul a fost foarte neașteptat, pâinea mea era la fel ca și a bunicii. Ok, cuptorul de cărămidă pe lemne, lipsa unui dospitor cu abur... dar pâinea mea era la fel, absolut la fel ca a bunicii. Era gustoasă, cu coaja groasă și miez dens, cu toate că am încercat să o țin la dospit.
Pâinea e un produs destul de capricios la fabricare, așa ca noi, oamenii - totul contează, fiecare schimbare determină un alt rezultat. Doar pâinea bunicii rămâne aceeași cu mirosul și căldura ei atunci când este proaspăt scoasă din cuptor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu